Burgemeester voor één Dag en actie BCG

Boot Grou

Hemelvaartsdag 26 mei kan elke inwoner van Grou e.o. naar Lijn 30. Deze bus van de Friese Milieu Federatie ontvangt graag burgers van ons dorp om te horen hoe zij vinden dat in het jaar ’30 Grou eraan toe moet gaan. Stel je maar eens voor dat je burgemeester bent: wat zou jij dan anders doen? Kom naar Lijn 30 op het plein bij Hoofdstraat/ Molenstraat (bij de Hema) tussen 14 en 16 uur.

Aansluitend is er om 16 uur een ludieke actie van de Business Club Grou in aanwezigheid van dorpenwethouder Hein Kuiken, team Karavaan nei de Takomst en Grou2030. Om vervolgens om 16.30 uur af te sluiten in de St.Piterkerk met de lezing van Jan Terlouw, nestor van de duurzaamheidsbeweging in Nederland en voormalig D’66 minister. Inloop is hier gratis en vrij toegankelijk; opgeven hoeft niet meer.

De wandeltocht op Hemelvaartsdag is onderdeel van cultureel programma Arcadia en heet “Karavaan nei de Takomst.” De gratis wandeling gaat van Bosk in Leeuwarden via Goutum, Wirdum naar Reduzum en per electrosloep naar Grou. Aanmelden kan tot en met woensdag 25 mei, 17 uur. https://karavaanneidetakomst.frl/dag-1