Suffelstage leerlingen groep 8 groot succes

Suffelstage leerlingen groep 8 groot succes

Al vroegtijdig moet je een richting kiezen en op basis daarvan een keuze maken voor de middelbare school. Niet iedere richting geeft garantie op een baan.
Hoe ziet een dagdeel van een brandweerman er uit? Heeft ie vrij als er geen brand is, wat komt er zoal bij kijken bij de functie?  
Wat krijgt een dierenarts op een ochtend op de behandeltafel, moeten er ook formulieren worden ingevuld etc.

Graag laten we de leerlingen van groep 8 van OBS De Twa Fisken jaarlijks kennis maken met het beroep wat ze graag willen uitoefenen. Een snuffelstage in de functie die ze graag later willen gaan vervullen.
Afgelopen donderdag 6 juli was het zo ver!! Ben je die dag in het dorp geweest, dan ben je ze vast en zeker tegen gekomen!

De dag begon voor de leerkrachten van groep 8 vroeg. Om 07.30 in de uitzending bij Omrop Fryslan.Hier terug te lezen en te beluisteren.
Daarna met het team van NOS Jeugdjournaal bij Goos Watersport, Dierenartsenpraktijk Reduzum-Grou, Bakkerij Andringa en Hotel Restaurant Oostergoo geweest om de kinderen aldaar in actie te filmen. Klik hier voor de bijdrage van het Jeugdjournaal

De organisatie kan terug kijken op een bijzondere dag voor onze leerlingen, we danken de bedrijven die hun deuren, werkplaatsen, winkels en keukens open hebben gezet bij deze nogmaals.
 
Lijkt het je leuk om ook leerlingen een dag aan de hand mee te nemen? Dat kan!
21 juni 2018 gaan de kinderen van groep 8 weer snuffelen, noteer je het in de agenda en meld je bedrijf aan bij Jenny: jvandermeerbonsma@hotmail.com

Lees verder

Circulair Friesland

Circulair Friesland

De jaarlijkse Algemene Ledenvergadering van de BCG is op donderdag 20 april. Aansluitend aan deze vergadering zal Rients Schuddebeurs een inspirerend verhaal houden over Circulair Friesland. De heer Schuddebeurs is als directievoorzitter van de Rabobank Heerenveen Zuidoost Friesland nauw betrokken bij dit interessante project.

Circulair Friesland is een samenwerkingsverband tussen bedrijven, gemeenten, de provincie, kennisinstellingen, maatschappelijke organisaties en andere organisaties die zich actief willen inzetten om een circulaire economie te realiseren. Een circulaire economie houdt de grondstoffen zoveel mogelijk in de kringloop en zet ze zodanig in dat er een zo groot mogelijke toegevoegde waarde wordt gerealiseerd, zonder schade aan te richten aan ecosystemen of aan mens of dier. Een circulaire economie draait op duurzame energie en heeft ook oog voor het behoud van biodiversiteit en het welzijn van alle levende wezens.
Meer informatie is te vinden op www.circulairfriesland.frl

 

Lees verder

31 maart 1e inloop & VrijMiBo

31 maart 1e inloop & VrijMiBo

De BCG organiseert op vrijdag 31 maart vanaf 17.30 uur een inloop voor leden. Ondernemers die nog geen lid zijn en graag wat meer willen weten over de Business Club Grou zijn uiteraard ook van harte welkom. Heeft u vragen of ideeën? Kom dan op vrijdagmiddag 31 maart vanaf 17.30 uur naar 't Kofschip en deel deze met het bestuur of de aanwezige ondernemers. Heeft u geen prangende vragen maar meer zin in een VrijMiBo? Ook dat is een goede reden om op 31 maart even naar 't Kofschip te komen. Aanmelden voor deze bijeenkomst is niet nodig.

Lees verder

NIEUW - De Grouster Cadeaubon

NIEUW - De Grouster Cadeaubon

Op donderdag 9 februari hebben de BusinessClub Grou in samenwerking met Promotie Grou de Grouster Cadeaubon geïntroduceerd. Alle winkels horecabedrijven en ondernemers die producten en diensten aan consumenten aanbieden kunnen mee doen. Inmiddels hebben meer dan 30 bedrijven zich al aangemeld. Deelnemende bedrijven krijgen een sticker met de tekst"Wij doen mee". De bon is verkrijgbaar bij informatiepunt Grou met een waarde van 10, 25 & 50 euro.

Lees verder

Jumbo Grou bestaat 5 jaar

Jumbo Grou bestaat 5 jaar

Op 14 november bestaat Jumbo Grou 5 jaar en dat wordt van 14 november tot 27 november gevierd met diverse leuke actie. Zo is er op woensdagavond 16 november een Ladies Night in samenwerking met 15 bedrijven uit Grou. Naast deze Ladies Night zijn er verschillende andere acties en leuke aanbiedingen.

 

Lees verder

Sponsoractie Play en Skate Court

Sponsoractie Play en Skate Court

Sponsoractie Play en Skate Court
De afgelopen tijd zet Stichting Play – Skate Court Grou zich in voor het realiseren van een Play en Skate Court in Grou. Dit is een multifunctioneel plan waar verschillende sporten beoefend kunnen worden. De organisatie heeft zich ten doen gesteld 10% van de kosten van het plan zelf te willen bijdragen. Om deze kosten bijeen te krijgen is een eerste actie bedacht: het sponsoren van een m² asfalt.

Wilt u ook graag een steentje bijdragen? Neem dan contact op met de organisatie via info@play-skate-grou.nl

Lees verder

Nieuws van Winkelhart

Nieuws van Winkelhart "De Buorren"

Dit voorjaar zijn er 6 nieuwe ( sommige tijdelijke ) winkels bijgekomen in het centrum van Grou. Menig in- en omwonenden, maar ook de toerist was aangenaam verrast en ervaarden nieuwe energie in Grou. De hangende bloembakken, het fotoproject, de komst van het VVV kantoor, de nieuwe aanpak van de havenmeesters en vele andere positieve ontwikkelingen maakten het een goede zomer.

Begin dit jaar is er een BCG werkgroep Detailhandel om de tafel gaan zitten om te kijken hoe er nog meer samengewerkt kan worden onderling en met andere werkgroepen/ verenigingen. De eerste periode is gebruikt om met elkaar te brainstormen en ideeën uit te wisselen. Vervolgens heeft er een
“ winkeliersborrel “ plaats gevonden om met elkaar in gesprek te gaan. Resultaat van deze borrel is dat er een Kerst werkgroep is samengesteld met als doel in het centrum Kerst decoratie neer te zetten/ op te hangen en een Kerstmarkt te organiseren. Samen met de BCG werkgroep Horeca is besloten Kerstmarkt te combineren met ‘ een nieuwe ‘ Proef Grou in het weekend van 10 & 11 december. Er zullen allerlei activiteiten plaats vinden en de Kerstman ontbreekt zeker niet.

Lees verder

3e BCG Ondernemersontbijt

3e BCG Ondernemersontbijt

Op donderdag 17 november organiseert de BusinessClub Grou wederom een ondernemersonbijt. Het thema van deze derde editie is Culturele Hoofdstad 2018.

Locactie
Hotel-Restaurant Oostergoo | Nieuwe Kade 1 te Grou

Leden van de BCG kunnen kosteloos deelnemen. Niet-leden / introducés zijn uiteraard van harte welkom. Hiervoor vragen wij een bijdrage van € 15,- p.p.

Aanmelden (voor 15 november) via info@businessclubgrou.nl

Lees verder

2e BCG ondernemersontbijt op 14 april

2e BCG ondernemersontbijt op 14 april

Vanwege het grote succes van de eerste editie organiseert de BusinessClub Grou op donderdag 14 april het tweede BCG ondernemersontbijt. De locatie voor deze tweede editie is Oan 't Wetter.

Het eerste ontbijt in het najaar van 2015 trok ruim 60 ondernemers uit Grou e.o. Leden van de BCG ontvangen binnenkort per email een uitnodiging met het programma.

Lees verder

Nieuwe kinderkledingwinkel in Grou

Nieuwe kinderkledingwinkel in Grou

Zaterdag 13 februari opent De Kleine Seylmakerij. De kinderkledingzaak belooft een feestje te worden voor jong en oud. Niet alleen kun je er slagen voor een super leuke outfit, maar ook kunnen de kinderen spelletjes doen op een tablet, film kijken in de bioscoop met een grote lolly of iets anders lekkers en foto’s laten maken in de professionele fotostudio.

Lees verder

ZZPlaza Grou dit jaar in Hotel Oostergoo

ZZPlaza Grou dit jaar in Hotel Oostergoo

Ook dit jaar organiseert de ZZP Netwerkgroep Grou de beurs ZZPlaza op zondag 10 april. Deze derde editie wordt gehouden in Hotel Oostergoo. Inmiddels hebben 22 ondernemers zicht aanmeld. Leden van de BCG die geïnteresseerd zijn om deel te nemen kunnen zich aanmelden via zzpgrou@gmail.com.

Lees verder

Kerstborrel sectie industrie

Kerstborrel sectie industrie

Onder het motto “gewoon gezellig borrelen” organiseert de BCG op vrijdag 11 december een kerstborrel voor alle leden van de sectie industrie. Het jaar is bijna ten einde dus een mooi moment om samen onder het genot van een hapje en drankje te filosoferen over al wat gaat komen en terug te kijken op wat geweest is.

Lees verder

Contactgegevens

Nieuwsbrief

Vul uw emailadres in