Suffelstage leerlingen

Al vroegtijdig moet je een richting kiezen en op basis daarvan een keuze maken voor de middelbare school. Niet iedere richting geeft garantie op een baan. Hoe ziet een dagdeel van een brandweerman er uit? Heeft ie vrij als er geen brand is, wat komt er zoal bij kijken bij de functie?
Wat krijgt een dierenarts op een ochtend op de behandeltafel, moeten er ook formulieren worden ingevuld etc.

Graag laten we de leerlingen van groep 8 van OBS De Twa Fisken jaarlijks kennis maken met het beroep wat ze graag willen uitoefenen. Een snuffelstage in de functie die ze graag later willen gaan vervullen.
Afgelopen donderdag 6 juli was het zo ver!! Ben je die dag in het dorp geweest, dan ben je ze vast en zeker tegen gekomen!

De dag begon voor de leerkrachten van groep 8 vroeg. Om 07.30 in de uitzending bij Omrop Fryslan.Hier terug te lezen en te beluisteren.
Daarna met het team van NOS Jeugdjournaal bij Goos Watersport, Dierenartsenpraktijk Reduzum-Grou, Bakkerij Andringa en Hotel Restaurant Oostergoo geweest om de kinderen aldaar in actie te filmen. Klik hier voor de bijdrage van het Jeugdjournaal

De organisatie kan terug kijken op een bijzondere dag voor onze leerlingen, we danken de bedrijven die hun deuren, werkplaatsen, winkels en keukens open hebben gezet bij deze nogmaals.