Grou viert de lente tijdens Grouster Maitiid

De lente, wat een heerlijke tijd om buiten te zijn. Omringd door water, weilanden en natuurgebieden, is Grou dé plek om de lente te vieren.  Wie meedoet aan de Grouster Maitiid wordt op zondag 3 april langs een groene route in en om Grou gestuurd. Verwondering en verbinding met elkaar en de natuur staan centraal.  Op vier plaatsen langs de fietsroute zijn activiteiten georganiseerd vanuit de thema’s van Grou 2030. Voor wandelaars is er een verkorte route. In lentesferen openen verschillende ondernemers speciaal op deze zondag hun deuren. De restaurants Amicaal, Beslag, Bistro Pinot, De Kade, Hotel Oostergoo, Pizzeria La Copita en het Zeilcentrum Meet & Eat leveren een culinaire bijdrage. Zo biedt de Grouster Maitiid een verrassende blik op het dorp. Kijk ook eens in dit bericht.

Trap of stap je mee?

De aanmelding staat open tot en met zaterdag 2 april. Je kunt dit online doen via deze link op eventix.nl (met €1 opslag) of je komt langs bij het Informatiepunt Grou. Het Informatiepunt is momenteel is ondergebracht bij Herberg Oer’t Hout aan de Raadhuisstraat 18 in Grou. Openingstijden zijn op zaterdag 26 maart van 11.00-15.00 uur en van woensdag 30 maart t/m zaterdag 2 april van 10.00 – 14.00 uur.

Wat kost het?

De ticketprijs is € 22,00. Hiervoor ontvang je bij het startpunt het routeboekje en krijg je bij de zeven deelnemende horecagelegenheden op hun terras een lekkernij geserveerd. Er is geen apart kindermenu, ouders kunnen eventueel de gerechten met hen delen. Het is bij de Grouster Maitiid mogelijk om gerechten te sponsoren voor dorpsbewoners die anders niet deel kunnen nemen. Informatie hierover kun je krijgen bij het IPG.

Hoe laat en waar starten we?

Starten kan van 12 tot 14 uur. Om de druk op de horeca en de activiteiten te spreiden, wordt er gewerkt met tijdslots. Deelnemers wordt gevraagd om hun routeboekje op 3 april op het aangemelde moment op te halen bij het Informatie Punt Grou. De fietsroute is zo’n 13 km lang en voor wandelaars in te korten tot 5 km. Je vindt informatie over de themaveldjes hier op deze site. Met daarbij ook handige QR-codes voor de route via google maps.

Veel plezier!