26 september 2023 – ONDERMIJNINGSBIJEENKOMNST

,
Ondermijningsbijeenkomst

Ondermijningsbijeenkomst op 26 september

De gemeente Leeuwarden, bedrijvenvereniging de Zwette, Businessclub Grou, Ondernemersvereniging Leeuwarderadeel, de bedrijvenvereniging de Hemrik, Binnenstadmanagement organiseren gezamenlijk een bijeenkomst over ondermijning. Gezamenlijk omdat ondermijning overal voorkomt.
De bijeenkomst over ONDERMIJNING vindt plaats op dinsdag 26 september in de Blokhuispoort, locatie Wasknijper.

Wat is ondermijning??

Een definitie geven van ondermijning is lastig, want ondermijning is een gevolg van veel verschillende vormen van criminaliteit, waarbij de grenzen tussen de bovenwereld (de ‘gewone’ maatschappij) en de onderwereld (criminelen) vervagen. Criminelen richten voor hun activiteiten bedrijven op, vragen vergunningen aan en huren en kopen panden. Hiervoor hebben ze in de ‘bovenwereld’ medewerking nodig van bijvoorbeeld makelaars, autoverhuurbedrijven, administratiekantoren en notarissen. Je kunt ondermijning zien als het constante gebeuk van georganiseerde criminaliteit (onderwereld) op onze samenleving (bovenwereld). Ondermijning is een probleem dat de maatschappij verzwakt en uiteindelijk zelfs ontregelt.

Ron te Slaa, medewerker Openbare Orde en Veiligheid, neemt jullie mee in de wereld van ondermijning. Hoe herken je ondermijning, wat kan je er tegen doen zijn een paar vragen die aan de orde komen in zijn presentatie over ondermijning.

P R O G R A M M A

19.30 uur Inloop
20.00 uur Presentatie Ron te Slaa
21.00 Netwerkborrel

Je kan je aanmelden via deze link.

Meer informatie